Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Spor Kulübü bünyesinde açtığı Geleneksel ve Modern Okçuluk kurslarıyla gençleri ata sporları ile tanıştıran belediye, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu ile andı.
Korukent Mahallesinde bulunan Bilge KağanSpor Tesisinde; Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Genç Erkekler, Genç Kadınlar ve Balalar olmak üzere 5 kategoride gerçekleşecek olan turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden sporcular katıldı.
Sporcuların hünerlerini sergileyeceği turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalya verildi. Aynı zamanda diğer sporculara da günün anısına madalya takdim edildi.
Cumhuriyet döneminin ilk okçuluk kulübünün 1937'de Atatürk'ün talimatlarıyla kurulduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Biz de Toroslar Belediyesi olarak ata sporumuz olan okçuluğu yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla her türlü desteği veriyoruz" dedi.
Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu'na katılacak tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Yılmaz, "Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi yaşatmak amacıyla hemşehrilerimizi hem geleneksel sporla tanıştırıyor hem de sağlıklı yaşam için sportif çalışmalarımızı çoğaltıyoruz.
Bizden sonraki nesillere geleneksel sporları ve okçuluğu öğretmek amacıyla kurslar açtık. Gençlerimizin bu spora ilgisinin her geçen gün arttığını görmek bizleri de mutlu ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82'nci yıl dönümünde anmak ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşımak amacıyla Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu düzenledik" diye konuştu.