 |
Genç işadamları yeni hizmet binasında
Mersin Genç İşadamları Derneği hizmet ofisinin açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.
 Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yeni dernek ofisinin açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, GİAF Başkanı Dr. Abbas Taşdemir, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MODER Başkanı Hüseyin Kış, TURAB Başkanı Doğan Narin ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
 Açılışta konuşan Mersin Genç İşadamları Derneği Başkanı M. Alper Gürsoy, '6 Bin 500 kişiye istihdam imkanı sağlayan, 1 milyar TL'ye yakın ciroya sahip üyelerden oluşan, ülkemizin ve kentimizin geleceğinde büyük bir yere sahip olan derneğimizin açılışını onurlandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Bizler bu günü asla unutmayacağız.
 Ülke nüfusunun yüzde 75.5, il ve ilçelerde yaşayan ortalama yaşın 28.8 olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ülkenin yarısının bu yaştan küçük olduğunu ve ülkemizde yüz kişiden yaklaşık 2.5 kişinin Mersin'de yaşadığını göz önüne aldığımızda, kentimizde bizlere önemli görevler düştüğünü biliyoruz' dedi.
 Gürsoy konuşmasında, 'Ayrıca genç nüfusa rağmen ülkemiz girişimcilik endeksine göre 29. sırada.
 Bizlerin amacı girişimci kişileri bilinçlendirecek yeni ufuklar, fikirler oluşturmak, birbirimize omuz vererek büyümek.
 Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Hep söylediğimiz bir şey var, ülkenin geleceğinde yer almak isteyenler farklı düşünmek zorundadır.
 Bizler dernek çatısı altında örgütlendik. Çünkü, örgütlenmeler gelişmişlik göstergesidir, örgütler birer okuldur, örgütler gelişmemiz ve geleceğimizi kurgulamamız için bizlere kılavuz olacaktır.
 Kendini genç hisseden, gelecekte söz sahibi olacak, enerjisini kentin dinamiklerine aktarabilecek, bizlerle birlikte Mersin'in geleceğinde söz sahibi olmak isteyen kişileri derneğimiz çatısı altında bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz.
 Derneğimiz tüzüğünde tabi ki bir seçme ve seçilme yaşı var ama derneğimizde fikir verme yaşı yok. Bizler üyelerimizin enerjisine ve girişimcilik ruhuna bakıyoruz' ifadelerine yer verdi.
Toplam 130 kez okundu.
|
|
 |